De guldencoin

Nederland ziet gulden verschijnen in digitale vorm

Onze Nederlandse Gulden verloren we in 2002, maar we kregen er de euro voor terug. Niet iedereen is even gecharmeerd van de euro, maar ook met onze oude Nederlandse Gulden was het wel eens hommeles. Dat ligt meer aan het geldsysteem dan aan de valuta, maar een zeer goed alternatief is opgestaan. Guldencoin, digitaal geld vergelijkbaar met Bitcoin, maar speciaal voor Nederland.

Wat is Guldencoin?

Guldencoin is een alternatief op Bitcoin, een vorm van cryptovaluta waarmee we in Nederland weer kunnen betalen met de gulden. Weliswaar in digitale vorm en volledig volgens de standaard van de 21ste eeuw. Guldencoin is volledig decentraal en wordt dus niet beheerd door een bank, overheid of andere financiële instantie. Hierdoor is de waarde volledig afhankelijk van vraag en aanbod en heeft de vrije markt de controle over de valuta. Guldencoin zorgt voor een alternatief op de banken en maakt betalen en accepteren weer eenvoudig. Binnen een uur kan iedereen aan de slag, of je nu guldens wilt accepteren als betaling of als betaalmiddel wil gebruiken.

Starten met Guldencoin

Op het moment dat je hebt gekozen om te beginnen met cryptovaluta, dan kun je eenvoudig met Guldencoin beginnen. Je eerste 100 guldens krijg je namelijk helemaal gratis. Aanvragen kan via de website van Guldencoin. Om te kunnen beginnen met Guldencoin heb je een digitale portemonnee nodig, deze installeer je op je computer. Dit kan via diezelfde website.

Doordat je gratis kunt beginnen en alle informatie tot je kunt nemen kun je spelenderwijs en zonder enige verbonden of verplichte kosten uitvogelen of je daadwerkelijk wilt beginnen met cryptogeld. Guldencoin is een uitstekende start en je kunt er bovendien al mee betalen bij diverse winkels. Denk aan de Subways in Leeuwarden, Kampen en Assen. In Amsterdam kun je al betalen bij cafetaria De Prins.

Welkom in de 21ste eeuw waar we weer een stapje verder gaan. Volledig digitaal betalen en met Guldencoin kun je daar als Nederlander prima mee starten.

Comments are closed.