Autorijden

Besparen op autorijden

Autorijden is iets dat veel Nederlanders doen. Misschien heeft u ook één of meerdere auto’s en rijd u regelmatig rond. U weet dan net als vele anderen dat autorijden steeds duurder wordt. Afschaffing van wegenbelasting voordelen en hogere benzine- en dieselprijzen. Dan hebben wij het nog niet eens over de onderhoudskosten van uw auto. Een grote beurt kost al snel enkele honderden euro’s. In dit artikel bekijken wij hoe u toch kunt besparen als u gaat autorijden. Op welke manier kunt u euro’s besparen? Het is vaak makkelijker dan u denkt. Wij geven u graag een aantal tips die u helpen om te besparen.

Tanken aan de snelweg

Iets dat u eigenlijk niet moet doen is tanken aan de snelheid. Heeft u ooit de prijsverschillen bekeken? Als u aan de snelweg tankt dan betaalt u vaak 5-15 cent meer per liter benzine of diesel in vergelijking tot een tankstation langs een gewone weg.  Als u de tank helemaal voltankt dan hebben wij het al gauw over 5 euro of meer. Het is natuurlijk jammer om elke keer 5 euro ‘teveel’te betalen. Door langs gewone wegen te tanken of in de stad kunt u heel veel geld besparen. De beste manier om te besparen is natuurlijk het uitzoeken waar u het goedkoopst kunt tanken. Op internet kunt u diverse sites vinden met de actuele prijzen per tankstation. Daarnaast bestaan er tegenwoordig zogenaamde apps voor op uw telefoon. Met een paar klikken ziet u precies hoeveel een liter diesel, LPG of benzine kost bij de tankstationnen.

Aanschaf auto

Als u van plan bent om een nieuwe of gebruikte auto aan te schaffen let dan op het verbruik van de auto. Hoeveel kilometer kunt u rijden met één liter brandstof? Als u het belangrijk vind om zo goedkoop mogelijk te rijden, kies dan voor een auto die zuinig rijd. Er bestaan auto’s die makkelijk 1 of 22 of hoger rijden. Kies geen auto die 1 op 11 rijd als u geld wilt besparen. U zult heel vaak aan de pomp staan en dat brengt de nodige kosten met zich mee.
Let in de aanschaf van een auto ook op de kosten qua belasting. Hoeveel wegenbelasting moet ik betalen? Zwaardere auto’s worden hoger belasting. Kies daarom eerder voor een lichte auto als u geld wilt overhouden. Is het ook mogelijk om een auto te leasen? Ben ik dan goedkoper uit? Wat is shortlease?

Wij wensen u veel succes bij het goedkoop autorijden. Succes met het besparen op autorijden. U heeft kunnen lezen dat het niet heel moeilijk is om geld te besparen op autorijden. U moet alleen net even weten op welke manieren u geld kunt besparen.