Zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering afsluiten

Iedereen wilt zo min mogelijk betalen voor hun vaste lasten. En dat is mogelijk. Een van de belangrijkste vaste lasten waar je wel wat geld op wilt besparen zijn de verzekeringen. De zorgverzekering is een wettelijk verplichte verzekering en daarom  is het van belang dat je hier goed research voor doet voordat je er een gaat afsluiten. De zorgverzekering bestaat uit een verplicht basispakket en verschillende aanvullende dekkingen.

Basispakket

Het basispakket is voor iedereen gelijk en dekt onder andere geneeskundige zorg. Hier valt onder de zorg door ziekenhuizen, huisartsen en medische specialisten. Verder ben je verzekerd voor geneesmiddelen, kraamzorg, tandheelkundige zorg tot je 18e jaar, ziekenvervoer, ziekenhuisverblijf, 8 psychologische consulten per jaar en verschillende medische hulpmiddelen. Dit is een aardig lang lijstje, maar je kan je nog voor veel meer verzekeren. Dit doe je door middel van aanvullende dekkingen.

Het basispakket kost je rond de 120 euro premie per maand in 2020 met een standaard eigen risico van 375 euro. Dit was in 2012 nog 220 euro, maar is sinds 2013 met 155 euro verhoogd. Er is wel speling met het eigen risico. Wil je dit graag verlagen, dan betaal je een hogere maandelijkse premie. Hier kan je verstandig aan doen als je weet dat je meer zorg nodig hebt. Verwacht je dit niet, dan kan het wellicht slim zijn om je eigen risico wat te verhogen. De maandpremie zal daardoor fors verlagen.

Aanvullende dekkingen

De aanvullende dekkingen verzekert je voor zorg die buiten het basispakket valt. Er zijn veel aanvullende dekkingen. Eigenlijk kan je je overal voor verzekeren. Maar dit is natuurlijk niet nodig. Je wilt overigens geld besparen op je zorgverzekering, dus daarom is het verstandig goed te kijken naar aanvullende dekkingen die je echt nodig hebt. Misschien kom je tot de conclusie dat je helemaal geen aanvullende dekkingen nodig hebt. Veel mensen nemen bijvoorbeeld een aanvullende tandenverzekering zonder te weten dat je met losse controles goedkoper uitkomt. Andere belangrijke voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn therapie├źn, alternatieve geneeswijzen en brillen.

Het is belangrijk verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De ene verzekeraar heeft een voordelige premie voor het basispakket, de andere verzekeraar valt juist goedkoper uit met de aanvullende dekkingen. Er zijn ook verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor bijvoorbeeld studenten. Bekijk goed of je aanvullende verzekeringen nodig hebt en besluit aan de hand daarvan welke zorgverzekering goed bij je past. Andere factoren, zoals service en snelheid spelen ook een grote rol. Wat wordt er gedaan met je vragen en opmerkingen en worden declaraties zorgvuldig, snel en correct behandeld? Online kan je veel informatie en beoordelingen vinden over alle verzekeraars.