Banken vergelijken

Geld besparen door banken te vergelijken

Wist u dat u veel geld kunt besparen door banken met elkaar vergelijken? Als u op zoek bent naar een lening bijvoorbeeld dan is het heel belangrijk om de verschillende geldverstrekkers te vergelijken. Er zijn namelijke enorme verschillende in de rente die u moet betalen. Zo betaalt u biij bank A een rente van 8,9% en bij bank B een rente van 9,9%. Een paar procentpunten kan tientallen of zelfs honderden euro’s verschil maken. Om het één en ander te verduidelijken zullen wij aan de hand van een voorbeeld laten zien hoeveel het kan schelen. Stel dat u 20.000 euro leent tegen een rente van 9% op jaarbasis dan betaalt u 1.800 euro aan rente per jaar. Als de rente 7% bedraagt dan betaal u een stuk minder, namelijk 1.400 euro per jaar. Dit scheelt dus 400 euro!  Wij hopen dat u aan de hand van het voorbeeld ziet hoe belangrijk het is om banken op rentepercentages met elkaar te vergelijken. Als u geen vergelijking doet en bij de eerste de beste bank een lening afsluit kan dit duurt uitpakken. Het is zonde om teveel te betalen als het ook goedkoper kan, toch?

Hoe vergelijken?

De grote vraag is nu, hoe kan ik de rentepercentages van de verschillende banken met elkaar vergelijken? Dit is een stuk simpeler dan u waarschijnlijk denkt. U kunt natuurlijk langs elke bank gaan en vragen hoe hoog de rente is. Dit is echter een flinke klus want u zult bij elke bank een afspraak moeten maken. Het vergelijken kan op die manier weken in beslag nemen.
Een veel betere manier is het vergelijken via internet. U kunt op de websites van de banken zien hoe hoog het rentepercentage is als u een lening afsluit. Naast de websites van de banken bestaan er ook diverse vergelijkingssites. Op zulke websites kunt u met een paar muisklikken de verschillende rentes zien. Als u dan de goedkoopste bank heeft gevonden is het wel raadzaam om even op de website van de betreffende bank na te gaan of de rente ook echt klopt. Niet alle vergelijkingssites zijn namelijk even betrouwbaar en nauwkeurig.