Private lease iets voor jou?

Wil je heel graag een nieuwe auto rijden, maar heb je te weinig geld? Waarom zou je nog een nieuwe auto kopen als je ook gewoon als particulier kan leasen. Voor de zakelijke markt was dit natuurlijk al langer mogelijk, maar voor de particuliere markt is dit nog vrij nieuw. Bij Auto.nl kun je een nieuwe auto leasen. Ook is het mogelijk om een tweedehandsauto te leasen. Maar voordat je het besluit neemt om te gaan leasen is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in private leasen. In deze blog leggen wij je graag het een en ander uit.

Private leasen? Wat is dat?
Private lease is kortgezegd dat je een auto huurt van een leasemaatschappij. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, maar hij wordt wel op jouw naam geschreven. Je rijdt dan een spiksplinternieuwe auto of een tweedehands voor een vast bedrag per maand. In het vaste bedrag per maand zitten kosten voor de afschrijving, verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud en banden van de auto verwerkt. De brandstofkosten zijn voor je eigen rekening en de eventuele verkeersboetes natuurlijk ook.

Wat kost private lease per maand?
Wat je per maand betaal voor private lease kan voor iedereen anders zijn. Het maand bedrag wordt op verschillende factoren gebaseerd. Hoe meer kilometers je per jaar rijdt, hoe hoger het maandbedrag. Maar ook het aantal schadevrije jaren telt mee. Hoe langer je schadevrij hebt gereden hoe lager het maandbedrag wordt.

Private lease voor iedereen?
Private lease is in principe voor iedereen. Natuurlijk moet je wel gewoon 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Verder zal er een kort gesprek plaatsvinden met de leasemaatschappij om na te gaan of je aan alle voorwaarden voldoet en of je budget toereikend is. Er zal onder andere gevraagd worden naar een kopie van je inkomstenbewijs, maar je hoeft niet per se een vast contract te hebben. Ook wordt er een BKR-toetsing gemaakt om zeker te weten dat er geen betalingsachterstanden zijn.

Comments are closed.