Voetballen en geld verdienen

Veel mensen in Nederland en de rest van de wereld vinden het leuk om naar voetbal te kijken of zelf een balletje te trappen. Voetbal in Nederland is populair, veel mensen kijken naar studio sport of een ander televisieprogramma over voetbal. Daarnaast gaan mensen ook live kijken naar hun amateurclub in de stad of het dorp waar ze wonen. En of het nu gaat om een amateurclub of een topclub uit de eredivisie, de spanning is er altijd als er een wedstrijd wordt gespeeld.

Inkomsten uit kaartverkoop

Zeker de grote clubs in Nederland verdienen veel geld aan de kaartverkoop om in het stadion een wedstrijd te kunnen zien. Natuurlijk, veel mensen kijken liever thuis voor de buis naar hun favoriete club. Ze hebben dan een abonnement om bijvoorbeeld de eredivisiewedstrijden live op televisie te kunnen zien. Maar er zijn ook heel veel mensen die hun favoriete club echt live willen zien spelen in het stadion. De sfeer van al die supporters en het gejuich als er een doelpunt wordt gemaakt doet bij veel voetbalfans de adrenaline stromen. Zeker bij de grote clubs als Feijenoord, Ajax of PSV zitten de stadions goed gevuld met aanhangers van de club als er een competitiewedstrijd wordt gespeeld.

Gokken op voetbal

voetbal gokken
Naast de grote stroom geld die er is door de kaartverkoop voor wedstrijden in het stadion gaat er ook veel geld in omloop met gokken op voetbal. Denk bijvoorbeeld aan de toto waar je het bekende formulier in kunt vullen met alle wedstrijden uit de eredivisie. Ieder weekend opnieuw doen veel mensen mee met de toto in de hoop een mooi bedrag te winnen. Natuurlijk is de kans niet groot dat je alle rijtjes goed hebt maar toch kunnen er leuke bedragen gewonnen worden. Bovendien houden veel mensen die meespelen in de toto van de spanning die het gokken op voetbalwedstrijden met zich meebrengt.

Inkomsten uit de Champions League

Clubs die mogen spelen in de UEFA Champions League kunnen miljoenen verdienen door alleen al hun wedstrijden in de poule te spelen. Maar iedere ronde dat de club eventueel verder in het toernooi komt, brengt weer meer miljoenen in het laatje. Maar veel geld dat de clubs verdienen met dergelijke toernooien zijn ze ook weer kwijt aan de aankoop van nieuwe spelers. De clubs verkopen om de zoveel tijd zelf spelers maar als er echt een speler van formaat moet worden aangekocht, dan moet de clubs toch echt diep in de buidel tasten.

Comments are closed.