Hoe bepaalt men je salaris

Iedereen heeft wel die vraag gehad tijdens je eerste sollicitatiegesprek ‘Hoeveel wil je verdienen’. Hoe bepaal je voor jezelf wat je kan en mag verdienen. Wanneer je al een aantal jaar actief bezig bent in een bepaalde branche weet je vaak van de mensen om je heen wat een gebruikelijke loon is. Grote bedrijven hebben de salaris vast staan in hun CAO die hun salarisadministratie bepaald en wijken hier vaak niet vanaf. Ze hebben het ook vaak bij een salarisindicatie staan bij de vacature.

hetsalariskantoor

Welke factoren bepalen eigenlijk je salaris?

Functie: Deze factor is eigenlijk het meest bepalend, wat voor verantwoordelijkheid brengt jouw functie eigenlijk mee. Wat lever jij qua werkzaamheden op voor je werkgever. Heb jij een functie die gevaarlijk kan zijn? Vaak kun je al op internet vinden wat een redelijke salaris is voor jouw functie.

Sector: Het kan soms verschillen qua loon ook al doe je hetzelfde werk in welke sector je werkzaam bent. Werk je in een financiële sector zit meer geld in dan een non-profit sector.

Opleidingsniveau: Met een hogere opleiding krijg je vaak meer betaald. Ze verwachten ook meer van je en vaak groei je ook sneller door in het bedrijf.

Verantwoordelijkheid: Ben je verantwoordelijk voor de gehele marketing van het bedrijf dan word er veel van je verwacht. Je bent namelijk verantwoordelijk voor een deel van de omzet van het bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld een piloot bent heb je eerst een dure studie moeten volgen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk dat er paar honderd passagiers veilig op bestemming komt.

Werkervaring: Hoeveel kennis heb je mee genomen in je werk. Tegenwoordig krijgen de functie ook een titel ben je een junior of senior.

Regio: In welke regio woon je? Uit cijfers ie gebleken dat de mensen in de Randstad meer verdienen dan wanneer je in Zeeland woont.

Salaris is niet het enige waar je moet op focussen bij je arbeidsonderhandeling. Vaak zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden ook erg gunstig.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden erg belangrijk. Je zou bijvoorbeeld een iets lager salaris kunnen accepteren als de secundaire arbeidsvoorwaarden erg gunstig voor je uitpakken. Een voorbeeld van een aantal gunstige secundaire voorwaarde is:
Auto, fiets of scooter van de zaak
Bedrijfsrestaurant
Bedrijfssparen
Bonus
Dertiende maand
Kinderopvang
Optieregeling
Overwerktoeslag
Pensioen
Provisie
Reiskostenvergoedingen
Scholing en studiefaciliteiten
Sporten via het werk
Telefoonkostenvergoeding
Winstdeling
Ziektekostenvergoeding

Comments are closed.